Založ si blog

Ministerstvo zdravotníctva podporuje eutanáziu?

Na úvod chcem povedať, že nie som žiaden antivaxer, skôr som zástancom očkovania. Ja aj všetky moje deti sú zaočkované všetkými vakcínami, ktoré sú povinné. Pred pár rokmi som dokonca tretinu svojho  platu dal za vakcínu, ktorú vtedy poisťovne nepreplácali a dal dcéru zaočkovať proti HPV inak povedané proti papilomavírusom. Verím tomu, že nebyť očkovaní mnohí z nás ani našich rodičov by tu možno neboli a umierali by na choroby, ktoré si už ani nepamätáme. Vždy keď nesiete malé dieťa na očkovanie je tam predsa len strach, čakanie na bezsennú noc, detský plač, opuch, možno aj iné komplikácie, ale stále som nejako veril, že sa nič nestane.

Prišla iná doba, covid tu vtrhol, pozabíjal kopec ľudí na celom svete, pováľal rozpočty štátov aj domácností a nádejou mala byť vakcína. Ale sme na Slovensku. Naša milá banánová republika. Ako dlho sme vedeli, že sa budeme očkovať? Najmenej pol roka pred prvou vakcínou a na Ministerstve zdravotníctva nikoho nenapadlo vymyslieť spravodlivý, bezchybný a funkčný systém, ktorý by na základe nejakých pravidiel stanovil poradovník na očkovanie. A tak tu máme očkovací bordel v takej podobe, že napriek tomu že som životný pesimista, tak som nečakal, že to, čo podľa mňa malo prísť bude ešte horšie. Kam sme došli? Štát vytýka ľudom, že sa neočkujú, každý deň nás vyzývajú, aby sme sa prihlásili na očkovanie a nemajú čím očkovať. Politici, doktori, odborníci, novinári- všetci sa do nás pustili. Nezáujem Slovákov o očkovanie  je témou, na východe sa ľudia nechcú očkovať vôbec a podobné hlúposti. A pritom je to také jednoduché. Slováci sa nechcú dať očkovať hocičím.Slováci nechcú Astru a chcú Phizer, prípadne Sputnik, aj keď tomu zase nerozumiem prečo.

Vrátim sa k názvu článku : Ministerstvo zdravotníctva podporuje eutanáziu? Tak mi to totiž pripadá. Mám 54 rokov a môžem sa ísť dať zaočkovať. Aj hneď. Astrou. Keď som mal 30 rokov stala sa mi nepríjemnosť. Dostal som trombózu ľavého predkolenia. Prečo? Neviem. Opuchlo mi lýtko na rozmer trojnásobku. Vyzeralo ako balón. Mal som šťastie, prišiel som včas, nariedili mi krv, poležal som si asi tri týždne v nemocnici a poslali ma domov. A začal môj čudný život s touto diagnózou. Pravidelné návštevy hematologickej ambulancie, kontrola krvi raz mesačne, lieky na riedenie krvi. A pravidlá. Ani len boľavý zub vám nesmú vytrhnúť hneď, je na to špeciálna príprava. Najprv vysadiť lieky a nasadiť injekcie do brucha, ktoré si picháte sami  aspoň tri dni, kontrola krvi a až potom smer zubár. A tá sviňa zub celý čas bolí. Vytrhnutie, zahojenie rany, po celý ten čas injekcie do brucha a až potom zase kontrola krvi a návrat k tabletkám na riedenie krvi. Čokoľvek sa týka niečoho, pri čom potrebujete zásah do tela kedy tečie krv ten istý proces. Mal som len 30 a v čakárni som medzi 70 ročnými babkami vyzeral ako omyl prírody alebo doprovod niektorej z nich. Prešlo 10 rokov a recidíva. Opäť pobyt v nemocnici, infúzie, injekcie,ale mal som šťastie….žiadna krvná zrazenina ma nestihla zabiť. A mám sa ísť očkovať. Astrou, ktorá spôsobuje krvné zrazeniny. Ale iba pár ľudom z miliónov. Neznášam vetu hovorkyne ministerstva..“benefit očkovania prevyšuje možné riziká. Ale to sa týka zdravých ľudí moja zlatá. Prepočítal niekto ako to dopadne, keď sa dá zaočkovať človek, ktorý už krvné zrazeniny mal? Super. Takže zažil som to dvakrát, síce neviem prečo som trombózu dostal a teraz mám spáchať eutanáziu za pomoci nejakej doktorky v očkovacom centre. Lebo benefit prevyšuje riziká. Dáta bez pátosu a rôzni matematici prepočítavali, aká je pravdepodobnosť, že dostanete krvnú zrazeninu a že je menšia ako že vám padne na hlavu lietadlo, zrazí vás auto na prechode a podobné stupídne príklady. Slováci nevedia počítať povedal ktosi. Áno a čísla nie sú veľké v porovnaní s miliónmi. Ale prečo to mám skúšať ja? Lebo niekto na ministerstve nepodpísal objednávku na plné množstvá Phizeru? Kto to bol? Toto je sabotáž a nie neschválený Sputnik. Viete kde je problém? Cena. Nejaký odporný macher si spočítal, že Astra je asi 5x lacnejšia. To je celá záhada neobjednaných vakcín. Páni začali počítať. Dôchodcom a nám dáme Phizer a spodina nech sa pichá Astrou, šak je najlacnejšia. A my sme už zaočkovaní v rámci očkovacej kampane. Sklamal ma minister obrany. Keď chcel propagovať očkovanie mal si nechať pichnúť Astru on. Aspoň že sa priznal.

A čo urobím ja? Keď dostanem covid  tak mám asi rovnakú šancu že ma zabije ako očkovanie Astrou. No nič. Budem nosiť respirátor, pre istotu nebudem dýchať a budem sa modliť za nového ministra. Čo je horšie, že som sa aj tešil že to dostal vojak a urobí poriadok v zdravotníctve, ale momentálne vyzerá bezradnejšie ako Krajčí keď končil. Hádam mu docvakne, že nám nemôže rozkazovať, lebo sme len banda civilov a vybaví nám očkovanie tak, aby sme sa mohli zaočkovať každý čím chce, lebo inak ostanú sklady plné a naplnia sa nemocnice. Je to chyba, že sa nechcem cítiť ako laboratórna myš? A na záver sa chcem poďakovať premérovi Hegerovi, že daroval 10000 vakcín Čechom, veď poradovníky na Modernu sú plné, načo očkovať našich ľudí? Hádam prídu Česi aspoň položit „kytku“ na hroby tých, čo mohli dostať Modernu a dostali covid. Ďakujem pán Heger, s vami ešte bude prča.

Prečo je čakáreň na očkovanie skoro prázdna? Na vine je Lengvarský !!!

04.05.2021

V čakárni je iba 250.000 ľudí a všetci to hádžu buď na slabú kampaň alebo na nezáujem ľudí. Šéf NCZI je tiež slepý a vyhlásil, že sa proste nechce nikto očkovať, je to nepochopiteľný nezáujem ľudí a o dva týždne môžeme zavrieť veľkokapacitné centrá pre nezáujem. A pritom je to také jednoduché a nikto z nich to nevidí. Je pravda, že veľa ľudí sa [...]

Minister zdravotníctva Lengvarský na vodítku ?

28.04.2021

Už som nechcel písať o očkovaní, ale musím. Nedalo mi po dnešných správach. Takže musím napísať pokračovanie k predošlému blogu…lebo aj bordel a chaos pokračuje. Keď som bol kedysi dávno na vojne hovorilo sa, že vojak môže len dve veci..počúvať rozkazy a držať hubu. A keď sa mu rozkaz nepáči, musí ho najprv splniť a potom sa môže [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 9796x
Priemerná čítanosť článkov: 3265x

Autor blogu

Kategórie